Ľudia milujú mäso. Táto konzumácia, sa stala natoľko triviálnou, že veľa ľudí za plnohodnotné jedlo nepovažuje jedlá, ktoré neobsahujú mäso. Proste ho len jeme a milujeme aj keď zriedka máme možnosť vidieť ako sa vyrába. Potešenie z jedla je univerzálne a naše chúťky ovplyvňujú nás svet. Verejnosť by mala byť informovaná o tom, v akých podmienkach zvieratá žijú a za akých okolností sa ich mäso vyrába.
Mäso bolo niekedy luxusom. Teraz sa mäso konzumuje každý deň. V budúcnosti sa produkcia mäsa bude musieť zvýšiť a preto možno pristúpime k alternatíve umelého mäsa, kde nájdeme možnosti produkcie mäsa bez toho aby sme museli zabíjať zvieratá.
Týmto nechcem tvrdiť že je to správne ale jednoznačne zaujímavé. Jesť mäso z nás nerobí zlého človeka. Nekonzumovať mäso z nás nerobí ani dobrého človeka. Život je komplikovaný a takisto aj svet, ktorý sme si vytvorili.
Technická univerzita v Košiciach
Fakulta umení
Letná č. 1/9
blok A, 1. poschodie
042 00 Košice – Sever
PaedDr. Mgr. art. Boris Vaitovič, ArtD.
Tel.: +421 55 602 2635
E-mail: boris.vaitovic@tuke.sk
Mgr. Marcela Fiľová
Tel.: +421 55 602 2635
E-mail: marcela.filova@tuke.sk
Mgr. art. Boris Sirka, ArtD.
Mgr. art. Michal Machciník, ArtD.